Recept.

Kycklingsallad med rödbetor och chévre.



4 portioner.
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 20 min


Ingredienser

4 st utbenade kyckliglår
4 st rödbetor färska
2 huvud romansallad
1 ask rödbetsskott
50 g pinjenötter
1 ask cocktailtomater
1 st stor rödlök
1 ask röda mangoldskott
1 st liten chévreost t.ex St Maure
0.5 dl jungfruolja
2 msk balsamicovinäger
0.5 dl honung
salt
vitpeppar

Gör så här

1.
Börja med att koka rödbetorna o saltat vatten, skala dem när dem
fortfarande är varma och skär dem i klyftor.
2. Skala och skiva rödlöken. Rosta pinjenötterna i en panna utan fett
tills dem fått en gyllenbrun färg.
3. Plocka och skölj salladsbladen, skölj och dela tomaterna.
skär getosten i önskade bitar.
4. Salta peppra och stek kycklinglåren tills de är färdiga, ca 3 min
på varje sida, beroende på tjockleken på låren. Dela dem sen
i lagom stora bitar.
5. Blanda ihop sallanden, börja med rödbetor, kyckling, chévre, pinjonötter,
tomater. blanda sen honungen med balsamicovinägeroch jungfruoljan.
häll drykt hälften i salladen och blanda sedan. Smaka av med salt och peppar.
6. Fördela salladenpå 4 tallrikar, garnera med salladsbladen, rödbetsskotten
och avsluta med att ringla lite balsamicohonung runt om.


/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0