Där har ni mig! - Skorpionen

Skorpionens energi brukas till förändring, en intensiv kraft, som bryter ner för att ge möjlighet till att bygga upp något helt nytt. Skorpionens tecken associeras i hög grad till starka, intensiva känslor. Känslor som ofta är irrationella och komplexa, så att de är svåra att förklara med ord för andra.

Positiva egenskaper:
Starka känslor och lidelser, målmedveten, högst fantasifull, omdömesgill, skarpsinnig, uthållig, och bestämd.

Negativa egenskaper:
Svartsjuk - Inåtvänd

Karaktär:

Skorpionen är de häftiga känslornas tecken. Allt som är drastiskt och plötsligt och rent av fruktansvärt är Skorpionens karakteristika.

Skorpionen kan på ytan vara märkvärdigt oberörd, men innanför vävs farliga drömmar och fantasier. Han dras till det absurda och giftiga, älskar med glöd och hatar med samma glöd. Skorpionen trivs bäst i extremlägen. Eftersom det ändå är ett fast tecken, visar sig Skorpionens passion inte så mycket i honom själv, utan i omgivningen. Skorpionen har en förmåga att få omvärlden att leva ut de starkaste känslor, men själv bevara ett synbart lugn. När de är förälskade, är de upp över öronen förälskade, och ingenting får hindra dem.

De har en stark lojalitet, och deras passion är ibland överväldigande. Skorpioner är mycket intresserade av sex - inte förvånande, eftersom Skorpionen styr könsorganen - och deras längtan efter sensuella landvinningar blir ofta för mycket för deras partners. Han är en kraftfull, orädd älskare, som inte drar sig för att omåttligt njuta av sprit, droger och romantik. Detta ganska hemlighetsfulla tecken är fyllt av starka känslor, och precis som djuret som är dess förebild kan Skorpioner sticka till om de blir uppretade. De blir snabbt och intensivt förälskade, men om man försöker förändra en Skorpion eller få honom att anamma ens egen världsbild i stället för hans egen, går han antagligen till attack.

De älskar och lever på sitt eget sätt och kämpar i tysthet med att övervinna alla livets mörka sidor. Eftersom Skorpionerna är intresserade av överjordiska ting, är det inte förvånande att vissa av dem styr in sin passion på en högre livsnivå.

Mycket att läsa jag vet, men jäkligt intressant!

/A
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0