En by i Irak

Denna morgon så kan man ju inte klaga över att man vaknade för sisådär 40 min sen av att solen lös in rakt genom fönstret. Då är det faktiskt okej och efter min snoosing fram tills nu så är jag rätt pigg!:)

Igår så såg jag på programmet Männens heder - Kvinnors död. Var ett program om folket i Irak där man fick följa några familjen i en by då de dödade sina döttrar pga att de förstörde familjens heder genom att tex gå i för korta tröjor, korta kjolar, prata i telefon osv osv. Det var helt sjukt att se måste jag säga. Det var oftast bröderna som tog livet att deras systrar. I en familj, kommer inte ihåg namnet på den nu. Men den familjen var känd för att ha haft ihjäl 12 st flickor inom släkten.. brutalt om något.. Och jag vill bara lägga till att dessa flickor var de alla runt 15 år när de dödats.

Tjejen som hade huvudrollen i programmet var en i den släkten. Hon var haft förlamad i kroppen, hon kunde prata och gå men haltade och kunde tex inte göra vissa enkla självklara saker som att gå på stranden pga förlamningen osv. Men iaf.. Hon hade suttit hemma i vardagsrummet med sin mamma, då hade en maskerad man kommit in med pistol, hon kände igen hans röst vilket var hennes brors, han sköt henne i huvudet sen gick han där ifrån.

Mamman fattade först inte utan (lät konstigt tycker jag med tanke på att hon satt framför) Men som de berättade iaf så trodde mamman att de sköt på skoj, så när hon vände sig om fick hon panik och börja gråta och skrika. Flickan var fortfarande vid medvetandet men kunde inte få fram något ljud. Hon ser sin lillebror komma in med en filt som de täcker över henne med och bär ut henne.

Där får hon ligga och hennes syster sitter och ber för henne. Syster är tydligen den ända personen som trott på vad hon berättat. På något vis så lyckas syster få bort henne och dom två lever nu i en helt annan del av Irak.

På slutet så kom det upp texter brevid namnen på alla kvinnor som varit med. Brevid alla så stod det att det bor idag på något center där dom är beskyddade och alla männen som gjort alla hemskheter hade lyckats bli straffade och som minst fick en av de 12 års fängelse.

Shit, blev typ en hel bok nu.. Men ja, jag tycker det är så himla intressant även om just detta var extremt och helt ofattbart.

Man har det verkligen bra men ändå så klagar man.. De är oroliga och undrar vem som blir nästa offer.. Medans vi typ  är oroliga fall chefen nekar semester...

Kommentarer
Postat av: hallonmamma

Men fy fan. Sånt är så jävla äckligt att det finns inte. Vi lever ju för fan på 2000 taltet. Varför kan inte folk ändras?? Det är så äckligt detta våld mot kvinnor. Hoppas alla män som gör sånt åker raka vägen till helvetet. Jag såg på en film för ett tag sedan, riktigt vidrig. Men om du är intresserad av sånt borde du se den. Men minns fan inte vad den hette. Det handlade om någon kvinna som blev stenad. Googla det så kommer det nog upp för filmen är känd. Det var något med Stoning...

2011-10-10 @ 10:46:02
URL: http://hallonmamma.blogg.se/
Postat av: hallonmamma

Förresten, hur hanteras kvinnor i Turkiet? Jag har sett på dina bilder att de bär slöja. Är det något de är tvungna till eller bestämmer själva?:)

2011-10-10 @ 10:47:41
URL: http://hallonmamma.blogg.se/
Postat av: Sofia

Stoning of soraya m he8ter filmen...



Men vart såg du detta program?? Googlade de men hittad einet de, vill också se det. Verkar väldigt intressant.

2011-10-13 @ 10:54:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0